'Ik denk dat er Keuken Kampioen Divisie-clubs zijn die meer betalen dan wij'

'Ik denk dat er Keuken Kampioen Divisie-clubs zijn die meer betalen dan wij'

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 18:52zo 14-10-2018 om 18:52

Stan Valckx roeit bij VVV-Venlo met de riemen die hij heeft. In de jacht op spelers moet de technisch manager op een aantal dingen letten en bij De Tafel van Kees legt hij haarfijn uit hoe hij te werk gaat.

"We werken met iedereen. In principe neem ik altijd de telefoon op. Het afgelopen half jaar ben ik heel vaak gebeld door onbekende zaakwaarnemers. Het aantal intermediairs is denk ik verdubbeld in Nederland, maar binnen Nederland is het aantal contractspelers juist minder geworden", zegt Valckx bij de talkshow op FOX Sports

De technische man geeft iedereen de kans om spelers aan te bieden. "Dan ga je in onderhandeing. Als het realistisch is is het een goede ervaring. Ik geef van tevoren een indicatie van wat ze bij ons kunnen verdienen. Bij ons kunnen ze niet rijk worden, maar wel een goede tijd hebben." Valckx wil niet precies vertellen wat spelers bij VVV verdienen. "Daar laat ik me niet over uit, maar dat is onderkant Eredivisie. Ik denk dat er sommige Keuken Kampioen Divisie-clubs zijn die meer betalen dan wij."

'Wij moeten overleven'
Valckx kan het zich niet veroorloven om een speler langdurig vast te leggen. "Wij kijken vooral naar de korte termijn. We moeten overleven in de Eredivisie en als dat lukt, volgend jaar ook. VVV speelt nu voor het 21e seizoen in de Eredivisie, terwijl de Eredivisie pas bestaat sinds 1962 (in werkelijk is het 1956, red.). Gemiddeld is dat een op de drie jaar."

"We kunnen geen lange contracten van twee of drie jaar aanbieden, want als het misgaat en we degraderen, dan ziet onze financiële huishouding er heel anders uit. We proberen het geld te investeren in de spelers die de basis versterken en daarna investeren we pas in de breedte. Daar zijn we in geslaagd. We hebben een iets betere en bredere selectie. Zo doen we dat al een paar jaar en met succes."

Lees meer over: Eredivisie VVV

Poll

Past Valckx bij een grotere club dan VVV?

(1001 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws