Eiting verlaat trainingskamp Jong Oranje en keert terug naar Ajax

Eiting verlaat trainingskamp Jong Oranje en keert terug naar Ajax

14-10-2018 20:04
35

Carel Eiting heeft het trainingskamp van Jong Oranje verlaten en is teruggekeerd naar Ajax. De middenvelder kan vanwege knieklachten niet spelen tegen Jong Oekraïne. Die wedstrijd wordt dinsdag gespeeld.

De KNVB meldt dat Eiting per direct is teruggekeerd naar Ajax, waar hij aan zijn herstel kan werken. Het is niet precies duidelijk wat de middenvelder heeft en hoe lang hij uit de roulatie is. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi roept geen vervanger op voor de Ajacied. 

Eiting wordt dit seizoen steeds meer als basisspeler gebruikt door Ajax-trainer Erik Ten Hag. In de beginfase hield hij Donny van de Beek uit de basis, al krijgt laatstgenoemde speler steeds meer de kans in de basiself. Eiting kwam dit seizoen zeven keer in actie voor Ajax 1. Ajax speelt volgende week zaterdag uit bij sc Heerenveen. Drie dagen later is Benfica de tegenstander in de Champions League.

Jong Oranje speelt dinsdag de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oekraïne. Die wedstrijd begint om 18.30 uur in Doetinchem, maar gaat nergens meer om: Jong Oranje kan zich niet meer kwalificeren voor het EK.