Koeman baalt: 'Zulke fouten mogen niet gebeuren, dit moeten we uitzoeken'

Koeman baalt: 'Zulke fouten mogen niet gebeuren, dit moeten we uitzoeken'

15-10-2018 06:48
29

Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Arnaut Danjuma Groeneveld debuteerden zaterdagavond tegen Duitsland in het Nederlands elftal. Dat was niet gegeven aan Pablo Rosario, die op het laatste moment geschorst bleek. Ronald Koeman baalt ervan.

De middenvelder van PSV zou niet in de basis beginnen, maar kon wel rekenen op speelminuten. Op de wedstrijddag bleek hij echter niet speelgerechtigd door een schorsing, opgelopen bij Jong Oranje. Als verklaring voor het amateurisme van de KNVB kreeg de bondscoach te horen dat het een kwestie van interpretatie van de regels is.

"Als technische staf hebben we herhaaldelijk gevraagd of hij kon spelen en iedere keer werd dat bevestigd", reageert Koeman in De Telegraaf. "Dan is het zeer teleurstellend voor Pablo en voor ons dat hij geschorst blijkt te zijn. Zulke fouten mogen niet gebeuren en we moeten uitzoeken waar de fout ligt."

Oranje-selectie leeft mee
Jasper Cillessen heeft medelijden met Rosario. "Dit is ontzettend zuur voor Pablo. Balen voor hem. Laten we wel even uitzoeken hoe zo'n fout gemaakt kan worden, vooral voor hem. Als je je erop focust om bij de wedstrijd te zitten en je krijgt zo te horen dat het niet mag, dan is dat zuur. 'Amateuristisch', is jouw woord, maar ik kan me er wel in vinden.”

De verwachting is dat Koeman dinsdagavond tegen België speeltijd inruimt voor Rosario, zodat de PSV'er net als Dumfries, Bergwijn en Groeneveld een haasje krijgt. Bergwijn: "Pablo baalt wel natuurlijk. Er komt nog een wedstrijd. Ik hoop dat hij dan tegen België zijn debuut gaat maken."