'De Ligt, Bergwijn, De Jong staan waar De Bruyne en Hazard 5 jaar geleden stonden'

'De Ligt, Bergwijn, De Jong staan waar De Bruyne en Hazard 5 jaar geleden stonden'

15-10-2018 06:58
17

Gertjan Verbeek is onder de indruk van de 3-0 zege van het Nederlands elftal op Duitsland, maar denkt dat het te vroeg is om de polonaise te lopen. Wel ziet hij betere tijden aanbreken.

"Dit is een uitslag om van te dromen", zegt Verbeek in Het Laatste Nieuws. "Een opsteker die we echt wel konden gebruiken. Maar een uitslag zegt natuurlijk niet alles. De wedstrijd op zich vond ik niet van die aard om te stellen dat we nu helemaal gelanceerd zijn. Ik denk dat we vooral het geluk hadden dat Duitsland op dit moment in een nog grotere crisis zit."

Wel ziet Verbeek in gesprek met de Belgische krant licht aan het einde van de tunnel. "Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong staan nu waar Hazard, De Bruyne en Lukaku bij jullie stonden vijf jaar geleden. Er wordt hen in Nederland een geweldige carrière voorspeld, maar ze zijn op dit moment nog te jong om de ploeg al te dragen. De volgende stap die zij moeten zetten, is er eentje naar een grote Europese competitie. Daar kunnen ze de ervaring opdoen die nodig is opdat wij ook op internationaal niveau een rol van betekenis kunnen spelen."

Verbeek merkt wel dat het met de mentaliteit van de spelers die het nieuwe Oranje vorm moeten geven wel goed zit. "Ik zie dat de spelers opnieuw trots zijn als ze het Nederlands shirt aantrekken. Ronald Koeman heeft voor een goede mix gezorgd en een fris elan." Oranje neemt het dinsdag in Brussel op tegen België.