Koeman prijst Oranje-'kometen': 'Als negentienjarige. Heel volwassen, zeer knap'

Koeman prijst Oranje-'kometen': 'Als negentienjarige. Heel volwassen, zeer knap'

15-10-2018 23:41
19

De confrontatie tussen België en Nederland van dinsdagavond wordt een interessante, verwacht Ronald Koeman. De Oranje-bondscoach stelt vast dat de Rode Duivels een unieke generatie hebben, maar dat de nieuwe lichting van Nederland er ook mag zijn.

Koeman doelt vooral op Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. "Zij zijn als kometen gekomen", liet de bondscoach weten tijdens de persconferentie van maandag, geciteerd door Voetbal International. Koeman heeft grote bewondering voor de manier waarop De Ligt zich herpakte na een moeizame openingsfase tegen Duitsland. "Hij speelde in de tweede helft wel heel goed. Dat je je zo herstelt, op negentienjarige leeftijd, vind ik heel volwassen en zeer knap."

België beschikt momenteel over een 'ongekende' verzameling spelers, vindt Koeman. De bondscoach plaatst echter een belangrijke kanttekening. "Het gaat altijd in golfbewegingen. Als deze generatie stopt, geloof ik niet dat er meteen een nieuwe Lukaku, Hazard, Vertonghen of De Bruyne opstaat. Zulke spelers komen niet iedere vijf jaar. Dus geniet er nog maar even van", knipoogt hij naar het Belgische journaille.