Kritiek op Frenkie de Jong: 'Waarom zit hij niet al bij een buitenlandse club?'

Kritiek op Frenkie de Jong: 'Waarom zit hij niet al bij een buitenlandse club?'

16-10-2018 07:31
121

Vrijwel iedereen is lyrisch over Frenkie de Jong, maar Henk Hoijtink trapt op de rem. De journalist van dagblad Trouw ziet dat de 21-jarige Ajacied talentvol en belangrijk is, maar weigert hem onnodig te prijzen.

"Tuurlijk is Frenkie de Jong een goede voetballer. Dat is duidelijk zat, maar voorlopig is hij nog niet echt bepalend geweest", zegt Hoijtink bij Natafelen van FOX Sports. "Hij legt behoorlijk wat risico in z'n spel. In de zone waarin hij speelt, kan dat best vervelend zijn. Bovendien vind ik dat hij de ballen veel bij zijn eigen verdedigers ophaalt, waardoor de weg naar waar het moet gebeuren erg lang is."

Hoijtink loopt niet de polonaise. "Ik vind dat we echt voorzichtig moeten zijn met deze jongen. Hij heeft nog geen heel seizoen Ajax 1 in de benen en die zou nu al dé vormgever van Oranje zijn? Ik denk dat je daar gewoon voorzichtig mee moet zijn."

Het duurt volgens Hoijtink niet lang meer voordat tegenstanders weten wat de Ajacied precies gaat doen. "Tegenstanders gaan zich erop instellen. Natuurlijk is het een goede voetballer, maar hij is toch ook al 21. Ik vind de woorden voorlopig te groot. Er worden woorden aan gekoppeld, waardoor ik denk: waarom zit hij niet al bij een buitenlandse club? Waarom is hij dan niet heel vroeg door Ajax en PSV gezien?"

No Poll