'Ajax-fans zijn al 12 jaar niet welkom, laten we daar minstens 112 jaar van maken'

'Ajax-fans zijn al 12 jaar niet welkom, laten we daar minstens 112 jaar van maken'

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 13:12di 16-10-2018 om 13:12

Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de gemeenteraad van Den Haag, vindt het géén goed plan om Ajax-fans weer toe te laten in het stadion van ADO bij wedstrijden tussen de twee clubs. Volgens raadslid Damiën Zeller 'zit men in Den Haag niet te wachten op Amsterdamse supporters'. 

Begin september meldde Het Parool dat Ajax, ADO en de gemeentes Amsterdam en ADO bereid zijn om weer fans toe te laten bij onderlinge wedstrijden. In 2006 werd er besloten dat er geen uitfans aanwezig mochten zijn bij wedstrijden. Die maatregel gold aanvankelijk voor vijf jaar, maar werd daarna steeds verlengd. 

Het aantal incidenten rond wedstrijden van ADO neemt af, weet ook Zeller, maar toch zit hij niet te wachten op bezoek uit Amsterdam. "Vorig jaar waren er slechts 9 aanhoudingen, dus is het zaak deze lijn door te trekken. Het is noemenswaardig dat de mobiele eenheid niet meer nodig is bij elke wedstrijd van ADO", citeert De Telegraaf het raadslid dinsdag.

"Na uitgebreide gesprekken met ADO-achterban willen wij geen Ajax-supporters in onze stad. Ze zijn al 12 jaar niet welkom in Den Haag, laten we hier minstens 112 jaar van maken."

ADO laat weten dat 'er gesprekken met Ajax gaande zijn'. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws