AZ stunt en stelt voormalig Ajax-directeur aan als operationeel directeur

AZ stunt en stelt voormalig Ajax-directeur aan als operationeel directeur

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 17:16di 16-10-2018 om 17:16

AZ heeft Michael Kinsbergen aangesteld als de nieuwe operationeel directeur. De bestuurder begint woensdag aan de klus in Alkmaar. Tussen november 2012 en juni 2015 was Kinsbergen actief als algemeen directeur bij Ajax.

Dat meldt De Telegraaf. Bij AZ wordt Kinsbergen gezien als de ideale man om de club een stap verder te helpen. Zo gaat Kinsbergen onder meer aan de gang met de ontwikkeling van het AFAS-stadion, sinds april 2017 volledig in handen van de club, en moet hij zijn bijdrage leveren aan een structureel hogere omzet bij AZ.

Kinsbergen kende een goeie periode bij Ajax. De Amsterdammers werden in die periode twee keer landskampioen en met Ziggo als nieuwe hoofdsponsor kwam Ajax er financieel beter voor te staan dan ooit. "Een van mijn hoofddoelstellingen was de begroting van Ajax sluitend te krijgen en dan bedoel ik een begroting zonder Champions League-inkomsten", zei Kinsbergen volgens De Telegraaf op zijn laatste werkdag in Amsterdam. "Dat we dit binnen drie jaar hebben kunnen bereiken, daar ben ik echt trots op. Zeker omdat we ook de investeringen in de jeugdopleiding hebben laten toenemen."

Update 17.16 uur: AZ heeft het nieuws inmiddels officieel bevestigd. "Michael stond bovenaan ons lijstje", stelt AZ’s algemeen directeur Robert Eenhoorn. 'Wij waren dan ook blij dat hij ervoor open stond toen we hem polsten. Hij heeft met zijn achtergrond veel ervaring in huis, onder meer opgedaan in de voetbalwereld. Michael gaat ons met zijn expertise helpen om als club te kunnen blijven groeien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het realiseren van de ontwikkelingsplannen van het AFAS Stadion."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws