'Heb met Brands en Overmars gesproken. Maar dat kunstgras... Voetbal moet op gras'

'Heb met Brands en Overmars gesproken. Maar dat kunstgras... Voetbal moet op gras'

17-10-2018 07:10
47

Patrick van Aanholt heeft de kans laten lopen om terug te keren in de Eredivisie. De linksback van Crystal Palace heeft gesproken met zowel PSV als Ajax, maar besloot uiteindelijk om toch in Engeland te blijven.

"Vorig jaar januari zat ik in een dipje. Ik speelde niet echt veel. Toen heb ik met Marcel Brands (toenmalig PSV-directeur, red.) en Marc Overmars (manager spelersbeleid van Ajax, red.) gesproken. Ze zochten allebei een linksback", vertelt de Bosschenaar aan Andy van der Meyde in de YouTube-show Bij Andy in de auto. Van Aanholt besloot echter om te bedanken voor de eer. "De reden: kunstgras, dat is zo blessuregevoelig. In Engeland speelt iedereen gewoon op gras, die velden zijn altijd top. Voetbal moet gewoon op het veld."

Van Aanholt is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar besloot op jonge leeftijd om naar Chelsea te vertrekken. "Ik had op mijn zestiende al een jeugdcontract bij PSV. Ze zeiden tegen mij: je gaat met het eerste meetrainen. Maar dat was alleen in de voorbereiding, daarna sloot ik aan bij het tweede. Toen dacht ik: ja, willen jullie mij zo lekker maken? Toen ben ik gewoon weggegaan. Zo'n stap als Chelsea komt nooit meer voorbij. Die moet je gewoon pakken."