Koeman lyrisch: 'Hij toonde wederom aan een geweldige speler te zijn'

Koeman lyrisch: 'Hij toonde wederom aan een geweldige speler te zijn'

17-10-2018 07:20
17

Bondscoach Ronald Koeman put veel vertrouwen uit de resultaten tegen Duitsland (3-0 winst) en België (1-1) van de laatste dagen. De wedstrijden bieden hoop voor de toekomst, vindt hij, en dus mag en kan de lat omhoog. 

"Er ligt nu een fundament", zei Koeman dinsdagavond, na de remise in Brussel tegen De Rode Duivels, bij de NOS. "We krijgen volgende maand Frankrijk-thuis en Duitsland-uit in de Nations League."

"Veel mensen zullen vooraf gedacht hebben dat we maar één punt zouden halen in deze groep, maar we hebben er al drie en gaan er wellicht nog meer halen. Het allerbelangrijkste is dat we groepshoofd worden voor de EK-kwalificatie als we nog één of meer punten halen."

Moeizaam
De beginfase in Brussel was moeizaam, zag Koeman. Dries Mertens schoot al vroeg raak en de Belgen kregen méér kansen. "Dat kwam ook door de geweldige aanval van België. De 1-0 was de klasse van één man, Dries Mertens is een geweldige speler. Met Eden Hazard en Romelu Lukaku er bij kunnen ze uit het niets kansen creëren."

Met name over het spel van Memphis was de bondscoach zeer enthousiast. Koeman vindt de spits van Olympique Lyon 'geweldig'. "Hij ontwikkelt zich nog steeds, ook vandaag toonde hij aan een geweldige speler te zijn."