The Sun geeft knotsgekke draai aan Frenkie-mania: 'Ajax wil ruildeal met Gündogan'

The Sun geeft knotsgekke draai aan Frenkie-mania: 'Ajax wil ruildeal met Gündogan'

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 08:35wo 17-10-2018 om 08:35

Het staat er echt, in een bericht in de Britse boulevardkrant The Sun: Ajax is bereid om mee te werken aan een transfer van Frenkie de Jong naar Manchester City - op voorwaarde dat Ilkay Gündogan de omgekeerde weg naar Amsterdam bewandelt. 

Man City en manager Pep Guardiola zijn volgens The Sun al ruim een jaar geïnteresseerd in de 21-jarige De Jong. Scouts van de Premier League-kampioen zijn meerdere keren naar de Johan Cruijff Arena afgereisd om de middenvelder in levende lijve aan het werk te zien. 

Ajax is - zoals inmiddels bekend - niet happig om De Jong te laten vertrekken, maar The Sun gelooft dat City met Gündogan een unieke troef in handen heeft. De leiding van Ajax zou groot bewonderaar zijn van de Duitse spelverdeler. Mocht de 27-jarige Duitser betrokken kunnen worden in een deal, dan zou dat een eventuele transfer van De Jong naar het Etihad Stadium bevorderen.

The Sun heeft zowaar een bron gevonden die het knotsgekke gerucht onderschrijft. "Ajax wil De Jong niet verkopen, maar Man City heeft inmiddels begrepen dat er iets mogelijk is bij een goede aanbieding. Er hebben al gesprekken plaatsgevonden tussen de twee partijen. Ajax wil Ilkay graag hebben. De kans is echter klein dat zo'n deal ook daadwerkelijk van de grond komt."

Gündogan speelt sinds 2016 voor The Citizens. Hij heeft een contract tot medio 2020 en verdient naar verluidt een slordige 150.000 euro per week. De Jong, die een prijskaartje heeft van circa 80 miljoen euro, staat ook op de verlanglijstjes van FC Barcelona en Paris Saint-Germain. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Man City de ideale club voor De Jong?

(7970 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws