De Ligt schrok tegen België: 'De eerste gedachte is: waar eindigt dit'

De Ligt schrok tegen België: 'De eerste gedachte is: waar eindigt dit'

17-10-2018 11:52
70

Matthijs de Ligt genoot dinsdagavond van het spelen tegen Romelu Lukaku. Volgens de centrale verdediger van Ajax had hij de sterke spits aardig onder controle en speelde Oranje naar behoren.

"Ik kon aan de bak", erkent De Ligt voor de camera van het Algemeen Dagblad. "Het ging volgens mij wel goed. Ik denk dat hij weinig mogelijkheden heeft gehad om te scoren. We stonden als team compact. België kwam er de eerste twintig, vijfentwintig minuten een paar keer goed doorheen, maar ik denk dat het op het eind lastig werd."

Toch was het even schrikken toen Dries Mertens al binnen vijf minuten scoorde. "De eerste gedachte is natuurlijk: waar eindigt dit? Maar direct na de aftrap gingen we volle bak en op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam ook snel, volgens mij."

Volgens De Ligt toonde Oranje tegen België aan sterk te zijn in de omschakeling. "Je merkt dat België misschien wat ongeduldiger wordt. Ze maken meer fouten en wij zijn gewoon dodelijk in de omschakeling. Dat zie je ook bij de 1-1. Hoe we er doorheen snijden is wel een kwaliteit van onze ploeg."