Spaans medium naar Brussel voor Cillessen: 'Moeilijk om niet te spelen'

Spaans medium naar Brussel voor Cillessen: 'Moeilijk om niet te spelen'

17-10-2018 20:38
19

Jasper Cillessen geeft toe dat het geen gemakkelijke taak is om in de schaduw van Marc-André ter Stegen te staan. Dit seizoen keepte de Oranje-international nog geen enkele minuut in een officiële wedstrijd van FC Barcelona.

Cillessen sprak na de oefeninterland tussen België en Nederland (1-1) met RAC1, dat speciaal voor hem naar Brussel was gekomen. Uiteraard werd hij gevraagd naar zijn situatie in Barcelona. "Het is moeilijk voor mij om niet altijd te spelen", erkende Cillessen, die tegen zowel België als Duitsland onder de Oranje-lat stond.

Veel wilde de 29-jarige doelman er verder niet over kwijt. In de zomer werd Cillessen nadrukkelijk gelinkt aan een transfer, maar Barcelona liet hem niet gaan. Onder meer Liverpool, Atlético Madrid en Napoli werden met hem in verband gebracht.

Deze week keert Cillessen terug naar Barça, waar hij weer op de bank zal plaatsnemen. Ter Stegen miste dit seizoen nog geen minuut in de Primera División en Champions League. Cillessen mag hoogstwaarschijnlijk wél keepen in de Copa del Rey, maar het Spaanse bekertoernooi moet nog beginnen voor Barcelona.