Geen speeltijd voor Feyenoorder bij Jong Oranje: 'Geen debuut, jammer'

Geen speeltijd voor Feyenoorder bij Jong Oranje: 'Geen debuut, jammer'

17-10-2018 21:11
15

Geen speeltijd in de interlands van Jong Oranje tegen Letland en Oekraïne: Tyrell Malacia baalt ervan. De linksback van Feyenoord had graag zijn debuut gemaakt.

Malacia was anderhalve week op pad met Jong Oranje, maar kreeg geen speeltijd van bondscoach Erwin van de Looi. "Het is jammer dat ik niet mocht debuteren. Ik wil altijd spelen. Ik moet zorgen dat ik bij de club goed presteer en dan de volgende keer weer bij Jong Oranje zit", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Het waren mooie en leerzame dagen."

Bij Feyenoord heeft Malacia een goede leermeester: trainer Giovanni van Bronckhorst was jarenlang de vaste linksback van het Nederlands elftal. "Hij praat niet vaak over zijn tijd als voetballer. Af en toe zegt hij wat over zijn tijd in Barcelona", aldus Malacia, die meer linksbacks bewondert. "Ik kijk op naar David Alaba en Marcelo, die zijn aanvallend erg sterk."

De komende weken hoopt Malacia het goede gevoel terug te krijgen met Feyenoord. Het seizoen verloopt immers niet zoals gepland. "Er zijn veel mensen kritisch op ons, maar ik denk ook dat wij kritisch op onszelf moeten zijn. Als Feyenoord moet het beter en daar werken we hard aan."

Lees ook: De Telegraaf kraakt 'non-argumenten' Van de Looi: 'Wekelijks bij Jong Ajax'