Sensationeel gerucht uit Engeland: kleedkamer Barcelona vraagt om Pogba

Sensationeel gerucht uit Engeland: kleedkamer Barcelona vraagt om Pogba

18-10-2018 00:00
16

In de kleedkamer van FC Barcelona is iedereen het erover eens: Paul Pogba moet naar Camp Nou komen. Althans, met dat nieuws pakt The Daily Mail woensdagavond uit. De middenvelder zou niet gelukkig zijn bij Manchester United.

Pogba heeft een moeizame relatie met José Mourinho en zolang de Portugese manager nog aan het roer staat op Old Trafford, ziet de Fransman weinig perspectief op beterschap. Dat is niet aan dovemansoren gericht in Barcelona. De Spaanse grootmacht heeft Pogba's landgenoten Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé gevraagd een goed woordje te doen tijdens de interlandperiode.

Niet alleen Umtiti en Dembélé zouden de komst van Pogba wel zien zitten. Invloedrijke figuren in de Barça-kleedkamer als Gerard Piqué en Lionel Messi geloven óók dat de Franse middenvelder wat zou toevoegen. Bovendien is trainer Ernesto Valverde fan. Onder de Barça-scouts zou verdeeldheid heersen: Pogba past niet naadloos in tiki-taka-voetbal, maar kan wel belangrijk zijn met zijn power.

Het is onduidelijk of Barcelona financieel in staat is om Pogba los te weken bij Manchester United. De Engelse topclub betaalde twee jaar geleden 105 miljoen euro voor de wereldkampioen en zal zéker geen verlies willen lijden. Daar komt bij dat zaakwaarnemer Mino Raiola de hoofdprijs zal vragen. Bij Barça zingen ook de namen van Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain) en Frenkie de Jong (Ajax) rond.