Zoet verkiest PSV boven AS Roma en Everton: Mij heeft het wel verrast

Zoet verkiest PSV boven AS Roma en Everton: "Mij heeft het wel verrast"

18-10-2018 10:58
66

Het is een goede zaak dat Jeroen Zoet deze zomer niet naar het buitenland is vertrokken en zijn contract bij PSV heeft verlengd. Dat stelt Hans van Breukelen.

De oud-doelman van PSV vindt Zoet een 'stabiele factor'. "Maar mij heeft het wel verrast", aldus Van Breukelen over het verlengde verblijf van de 27-jarige doelman. "Ik had absoluut gedacht dat hij als eerste doelman van een subtopclub in Engeland of Duitsland terecht zou komen."

"Hij heeft een heel sterk seizoen gehad en daarvóór al heel goed gekeept in de Champions League. Tegen Internazionale was het nu wat minder, maar dat hij dan vervolgens toch direct voor de camera's staat, zegt dat hij mentaal weer een stap heeft gemaakt", vervolgt Van Breukelen, die weet dat Zoet deze zomer wel opties had. "Als ik hoor dat hij AS Roma en Everton heeft afgezegd, dan is Jeroen zeer consequent in zijn verhaal."

Ronald Waterreus is minder verrast door het uitblijven van een transfer. In Eindhoven wordt Zoet gewaardeerd. "Maar oh wee als hij een keer slecht speelt. Dan is het direct: Terecht dat hij geen eerste doelman van Oranje is, Zoet is een leuke clubkeeper. Iets denigrerenders kun je bijna niet zeggen. De enige reden dat PSV nu in de Champions League speelt, is Jeroen Zoet. Hij heeft vorig seizoen zoveel punten gepakt."