Hendriks kan weinig met bepaalde kritiek: Dat ze me dan hersenloos noemen, tja

Hendriks kan weinig met bepaalde kritiek: "Dat ze me dan hersenloos noemen, tja"

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 12:42do 18-10-2018 om 12:42

Hélène Hendriks vindt het onzin dat er 'te weinig' vrouwen in het voetbalwereldje rondlopen. Dat zegt de verslaggeefster en presentatrice van FOX Sports en Veronica tegen Breda Vandaag.

"Ik ben daar wel klaar mee", reageert Hendriks. "Ik vind namelijk helemaal niet dat er weinig vrouwen zijn. Ik ken er zo acht, maar niet allemaal zijn ze prominent aanwezig. Mensen die beweren dat er geen vrouwen zijn in de voetbalverslaggeving hebben gewoon niet goed genoeg onderzoek gedaan."

"De verhouding in de voetbalverslaggeving is zoals in het stadion, daar zie je ook veel meer mannen dan vrouwen. Vrouwen zijn minder geïnteresseerd in voetbal. Dat merk ik ook aan de vragen die ik krijg van studenten om eens een dagje mee te lopen. Dat is in al die jaren een enkele keer een meisje geweest."

Het BN'er-schap doet Hendriks weinig. "Ik kan niks met kritiek op wat ik aan heb. Als ik me daar iets van moet aantrekken, dan heb ik geen leven meer. Natuurlijk heb ik ook weleens een mindere dag en denk ik 'godsamme' als ik een reactie lees over een zogenaamde stomme vraag die ik heb gesteld. Alles wat ik doe is live, dan is niet alles raak. En je bent ook afhankelijk van wie er tegenover je staat. Dat ze me dan hersenloos noemen, tja."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws