Cillessen: 'Gaan zich pas zorgen maken als ik als dood vogeltje op de bank zit'

Cillessen: 'Gaan zich pas zorgen maken als ik als dood vogeltje op de bank zit'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 13:31do 18-10-2018 om 13:31

Jasper Cillessen is bij het Nederlands elftal dan wel eerste doelman , maar moet bij FC Barcelona Marc-André ter Stegen voor zich dulden. De goalie blijft vechten voor zijn kans, maar is afhankelijk van een eventuele blessure van de eerste doelman.

De oud-doelman van Ajax en NEC stelt dat hij weinig moeite heeft zich te focussen tijdens trainingen. "Iedere week bereid ik me voor met de focus in mijn hoofd dat ik moet gaan spelen. Omdat je fit en gereed moet zijn als er een beroep op je wordt gedaan", legt hij uit in gesprek met Voetbal International.

"In die zin is mijn voorbereiding op een competitiewedstrijd dus niet anders dan bij een bekerduel", vervolgt hij. "Ter Stegen kan geblesseerd raken in de warming-up of tijdens de wedstrijd. Dan mag het in mijn voorafgaande trainingsweek aan niets ontbroken hebben. Maar ja, Marc raakt nooit geblesseerd. Voor hem is dat heel fijn, voor mij heel vervelend."

Dat hij zich afgelopen zomer daarom uitsprak over een eventuele transfer, is volgens Cillessen geen probleem. "Bij Barcelona snappen ze mijn ambities, ze vinden het volgens mij ook geen probleem als ik die uitspreek. Ik heb niks geks gezegd. En ze zijn tevreden over mijn inbreng. Ze zouden zich pas echt zorgen gaan maken als ik als een dood vogeltje op de reservebank zit."

Poll

Moet Cillessen in januari vertrekken bij Barça?

(8263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws