Van Bommel stipt PSV-teleurstelling aan: Momenten waar je vaak aan terugdenkt

Van Bommel stipt PSV-teleurstelling aan: "Momenten waar je vaak aan terugdenkt"

18-10-2018 23:45
47

Mark van Bommel vertelt in de FOX Sports-documentaire 'Mark van Bommel: van successpeler naar succestrainer bij PSV?' uitgebreid over zijn liefde voor Eindhoven en de club die hij nu traint. Van Bommel beleefde diverse successen met PSV.

"Ik heb met Eindhoven een heel speciale band. Ik heb hier zes jaar gespeeld. Vanaf 1999 tot 2005. Daarna ben ik in 2012 teruggekomen. Nu ben ik trainer. PSV is wel m'n club geworden", zegt Van Bommel.

Wedden

Meer odds

Deze zomer werd Van Bommel aangesteld als hoofdtrainer na het vertrek van Phillip Cocu. "Ik kreeg de vraag of ik het eerste elftal van PSV wilde trainen. Toen is het heel snel gegaan. We hadden weinig voorbereidingstijd. Je probeert de spelers zo snel mogelijk je speelwijze duidelijk te maken, je tactiek."

Van Bommel was met PSV dicht bij de Champions League-finale, maar liep die op een haar na mis. "Het seizoen 2004/2005 was een uniek seizoen voor PSV. We werden kampioen, wonnen de beker en haalden de halve finale van de Champions League. We waren heel dicht bij de finale. We verloren uit met 2-0 van AC Milan en wonnen thuis met 3-1. Dat zijn momenten waar je vaak aan terugdenkt."