'Wijze raad' voor FC Emmen: Negen van de tien keer krijg je toch op je lazer

'Wijze raad' voor FC Emmen: "Negen van de tien keer krijg je toch op je lazer"

19-10-2018 07:49
17

PSV speelt zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een Eredivisie-wedstrijd tegen FC Emmen. Voormalig Helmond Sport-doelman Otto Versfeld stelt dat de Drenten vooral moeten genieten van hun bezoek aan het Philips Stadion.

Helmond Sport debuteerde in 1982 in de Eredivisie, net zoals FC Emmen dat nu doet. "Voor FC Emmen is het een beetje hetzelfde als voor PSV onlangs in Barcelona (de Eindhovenaren speelden daar een Champions League-wedstrijd, red.). Alles is ineens een stuk groter", vertelt Versfeld aan het Eindhovens Dagblad.

De oud-doelman, 'slachtoffer' van de beroemde penalty in tweeën van Johan Cruijff en Jesper Olsen, drukt Emmen-trainer Dick Lukkien (foto) op het hart om geen al te ingewikkelde instructies te geven aan zijn spelers. "Negen van de tien keer krijg je toch op je lazer en dan is het beter om vooral te genieten van het feit dat je tegen dure topspelers in actie mag komen en een hoger niveau kunt bereiken." Versfeld verwacht desondanks een fanatiek FC Emmen "Dat je speelt tegen spelers die vele miljoenen waard zijn, is iets waar je alleen maar motivatie van zou moeten krijgen."

De nummers één en veertien van de Eredivisie trappen zaterdagavond om 18.30 uur af.