PEC met vertrouwen naar Feyenoord: 'Die 0-0 was een moment van besef voor ons'

PEC met vertrouwen naar Feyenoord: 'Die 0-0 was een moment van besef voor ons'

19-10-2018 14:44
11

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen vindt dat het de hoogste tijd is voor een Eredivisie-doelpunt van de Zwollenaren in De Kuip. Het laatste Eredivisie-doelpunt van PEC in De Kuip dateert van 2004: Dominggus Lim-Duan tekende toen voor de eretreffer in het met 7-1 verloren duel, waarin PEC degradeerde.

Sinds de promotie in 2012 ging PEC zeven keer naar de Kuip. De Zwollenaren wisten niet één keer te scoren en pakten afgelopen seizoen pas voor het eerst een punt: 0-0. Van Polen, die bij al de zeven duels aanwezig was, geeft in gesprek met RTV Oost aan dat die 0-0 voor vertrouwen heeft gezorgd. "Dat was voor ons wel een moment van besef dat je daar resultaat kunt halen. Want daarvoor was het elke keer vrij kansloos."

Een doelpunt maken op bezoek bij Feyenoord zat er echter niet in. Van Polen hoopt dat deze reeks eindelijk doorbroken gaat worden. "Desnoods een eigen goal van die gasten."

"Uit doen we het aardig en we krijgen weinig goals tegen", vervolgt de aanvoerder. "Het is een totaal ander team geworden ten opzichte van de laatste jaren. Er zit echt wel voetbal in, dat hebben we bijvoorbeeld ook tegen PSV laten zien. Ik heb wel het gevoel dat we aan het groeien zijn", aldus Van Polen.

Feyenoord en PEC spelen zondag om 14.30 uur.

No Poll