Ten Hag: 'Hij heeft specifieke kwaliteiten, kan zeker interessant voor ons zijn'

Ten Hag: 'Hij heeft specifieke kwaliteiten, kan zeker interessant voor ons zijn'

19-10-2018 17:15
16

Trainer Erik ten Hag denkt dat Vaclav Cerny van waarde kan zijn voor Ajax. De Tsjechische vleugelaanvaller is op de weg terug na een zware knieblessure, maar een rentree kan nog wel even op zich laten wachten.

"Hij heeft nog wat tijd nodig. Moet spelritme opdoen en in vorm komen. Het kan snel gaan, maar het kan ook nog even duren", zei Ten Hag op de persconferentie, geciteerd door Ajax Showtime. Wel is hij enthousiast over Cerny. "Hij heeft specifieke kwaliteiten. Diepgang, een goede dribbel en hij is behoorlijk tweebenig. Hij kan zeker interessant voor ons zijn en hij kan ook zeker wat bijdragen."

Ten Hag ging ook in op vragen over Frenkie de Jong, die liever niet meer achterin speelt en aangaf dat het onlangs niet goed ging. "Daar ben ik het niet mee eens. Hij heeft al vaak laten zien dat hij op die positie uitstekend is. Dat neemt niet weg dat hij het beste is op het middenveld. Dat is ook heel helder. Vanaf het begin af aan is het de bedoeling geweest dat hij op het middenveld moet spelen."

Voor het duel met sc Heerenveen moet Ten Hag nog beslissen wie de geblesseerde Nicolas Tagliafico vervangt op linksback. Maximilian Wöber en Daley Blind zijn de opties. Laatstgenoemde speelde op die plek in de interland van Oranje tegen Duitsland. "Ook Max kan op beide posities uit de voeten, hij heeft daar tegen Dinamo Kiev uitstekend gefunctioneerd. Andersom heeft Daley het ook laten zien."

No Poll