Steun voor De Jong: 'Dan is de gemeente verantwoordelijk, en niet Feyenoord'

Steun voor De Jong: 'Dan is de gemeente verantwoordelijk, en niet Feyenoord'

19-10-2018 18:44
102

Feyenoord-directeur Jan de Jong heeft in het stadionconflict met de gemeente Rotterdam de steun van de Vrienden van Feyenoord. Zijn eis om in het nieuwe stadion minimaal 25 miljoen euro betaald te krijgen is terecht, meent voorzitter Pim Blokland.

"Wij willen óók dat Feyenoord een hoger spelersbudget krijgt. Als je meer kwaliteit op het veld hebt staan, dan kun je er meer geld mee verdienen. Daarop focussen wij ons eveneens. Als de vooruitgang maar minimaal is, dan zullen we goed moeten nadenken of we dat wel willen als Vrienden van Feyenoord", laat Blokland weten aan het Algemeen Dagblad.

"Nu is het spelersbudget nog negentien miljoen euro en dat is te weinig", vervolgt Blokland. "Maar die 25 miljoen euro, daar hebben we het intern al jaren over. Dat leeft bij de Vrienden van Feyenoord al sinds de start van Feyenoord City. Dat Feyenoord daar nu mee naar buiten komt, is een beetje laat, om eerlijk te zijn", is hij ook kritisch op De Jong, die met zijn uitspraken voor verbijstering bij de gemeente zorgde.

Blokland wijst op het belang van een nieuw stadion voor Rotterdam. "Dit is zo belangrijk voor de stad. Niet alleen het stadion, maar heel Feyenoord City. Dat moet de gemeente zich wel realiseren. Dat als het stadion niet doorgaat, wat dat voor de stad betekent. Dan is de gemeente verantwoordelijk, en niet Feyenoord. De stad laat dan de kans liggen."