HEMA getipt als nieuwe hoofdsponsor: 'Dan zou hij de PIN-automaat van NEC zijn'

HEMA getipt als nieuwe hoofdsponsor: 'Dan zou hij de PIN-automaat van NEC zijn'

19-10-2018 20:32
67

NEC zit diep in de zorgen nu hoofdsponsor Energieflex op de rand van de afgrond staat. Deze week kwam naar buiten dat de Keuken Kampioen Divisie-club ineens in de financiële problemen zit.

"Er valt wel heel wat weg als je je hoofdsponsor verliest. Je grootste sponsor, zijn je grootste inkomsten", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen FOX Sports. "We zijn donderdag meteen met een Plan B begonnen, hebben met het commerciële team bij elkaar gezeten. Eén scenario is dat Energieflex een doorstart maakt. Voor de rest moeten wij zorgen voor andere scenario's. Daar zijn we volle bak mee aan de slag gegaan."

Nu zakenman en NEC-fan Marcel Boekhoorn HEMA heeft overgenomen, is de link snel gelegd. "Rookworsten hebben we hier al, maar die zullen nu van Marcel wel van de HEMA moeten komen", grapt Van Schaik. "Ten eerste: iedereen bij NEC en in Nijmegen is hartstikke trots op Marcel dat hij zo'n merk voor Nederland weet te behouden. Ik ben gisteren plat-geappt met shirts van NEC met de HEMA erop, maar dat is helemaal niet im frage."

"Dit is niet het moment dat wij onze zak op moeten gaan houden", vervolgt Van Schaik. "Dat zou betekenen dat hij een soort PIN-automaat voor NEC is. In die rol wil ik hem niet hebben. Hij is heel belangrijk, maar wij moeten dit zelf oplossen. Ik ben ervan overtuigd dat wij een opvolger gaan vinden, maar dat moet niet uit de zak van Marcel Boekhoorn komen. Die doet al genoeg voor deze club."