'Ik wist met welk idee ik naar Ajax ben gekomen. Het is een beetje schipperen'

'Ik wist met welk idee ik naar Ajax ben gekomen. Het is een beetje schipperen'

19-10-2018 23:17
32

Klaas-Jan Huntelaar is 35 jaar, maar nog niet bezig met het einde van zijn carrière. De Ajax-spits focust zich nog vol op het voetballen. 

"Als je daar mee bezig bent, is dat eigenlijk het begin van het einde", zegt Huntelaar bij Inside Ajax. "Ik ben daar op dit moment nog niet mee bezig en focus me op de wedstrijden en het voetbal. Wanneer dat moment komt, zie ik dan wel." Huntelaar speelt de laatste tijd minder.  "Natuurlijk accepteer je dat, maar je wilt altijd meer of langer spelen. Ik wist met welk idee ik hier ben gekomen. Het is een beetje schipperen, zeg maar."

Huntelaar wordt geen vervelende jongen als hij op de bank zit. Die tijd is geweest. "Die knorrige tijd, dat je er echt vervelend door was, is een beetje aan het begin van je carrière. Je wilt je gewoon laten zien. Als je dan tegen wordt gehouden is dat altijd vervelend."

Nu kan Huntelaar het relativeren. "Als je wat ouder wordt sta je daar wat relaxter in. Ik heb genoeg wedstrijden gespeeld. Aan het begin bijna alles. Alleen op het laatst wat minder. Het is de keuze van de trainer (Erik Ten Hag, red.). Ik doe gewoon m'n ding. Als ik de tijd krijg wil ik het laten zien. Dat blijft altijd zo."

No Poll