Contract bij Ajax loopt af: 'Het hangt er ook vanaf hoe dit seizoen verder loopt'

Contract bij Ajax loopt af: 'Het hangt er ook vanaf hoe dit seizoen verder loopt'

20-10-2018 06:55
26

Lasse Schöne weet nog niet waar hij na dit seizoen actief is. De 32-jarige Deen heeft het in ieder geval uitstekend naar zijn zin bij Ajax, waar hij in de loop der jaren van aanvallende middenvelder is omgeturnd tot controleur.

"Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, maar ik voel me mentaal en lichamelijk nog goed. Ik ben ook pas 32, hè... Maar zonder dollen: ik weet het serieus nog niet", laat Schöne weten in het Algemeen Dagblad. "Het hangt er ook vanaf hoe dit seizoen verder loopt. Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en welk fijn gevoel de club mij geeft."

"Toch nog een keertje in de Deense competitie spelen? Dat is ook een optie", vervolgt Schöne. "Maar ik heb nooit gezegd: ik wil per se hier of daar spelen. Ik maak beslissingen op gevoel, dan kun je er ook nooit spijt van krijgen. Eigenlijk ben ik de laatste jaren nooit dicht bij een overstap naar een Deense club geweest, omdat ik mijn contract hier een paar keer heb verlengd. Omdat ik hier een fijn leven heb, voel ik die drang ook niet."

Peter Bosz was de eerste trainer die hem als controleur neerzette. Inmiddels lijkt Schöne niet meer weg te denken van die plek. "Onomstreden als controleur? Nee, dat zeker niet. En dat is maar goed ook. Zo hoort dat bij een topclub als Ajax. We hebben een selectie met heel veel goede spelers. Je moet je ook nooit onomstreden voelen, omdat het dan meestal fout gaat."

Lees ookSchöne: 'Als je mij dit toen had verteld, had ik je toch wat vreemd aangekeken'

No Poll