'Ik ben buiten schot gebleven, maar ik weet hoe het werkt als we weer verliezen'

'Ik ben buiten schot gebleven, maar ik weet hoe het werkt als we weer verliezen'

20-10-2018 09:37
13

Mitchell van der Gaag beseft dat alleen een zege telt voor NAC Breda in de derby tegen Willem II zondag. De Bredase club staat laatste in de Eredivisie met slechts drie punten.

NAC aast op de ommekeer. "Het is nu even wat rustiger rond de club", zegt Van der Gaag tegen Voetbal International. "Ik ben buiten schot gebleven, het gaat over het gebrek aan kwaliteit in de selectie. Ik ben het daar niet mee eens. We hebben kwaliteit, ik ben ook nog niet tevreden omdat het er nog niet uit komt, maar ons wegzetten als niet goed genoeg vind ik niet terecht."

"We hebben een zege nodig, dat is het enige dat helpt", vervolgt de oefenmeester. "Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Willem II vind ik een goede ploeg. Met name voorin, met Fran Sol en Donis Avdijaj", stelt de coach. "Ik weet ook hoe het werkt als we weer verliezen. De komende wedstrijden moeten we laten zien dat we de opgaande lijn van de wedstrijden tegen PSV en FC Utrecht omzetten in punten. Anders houdt het wel een keer op."

De personele problemen zijn groot bij NAC, dat liefst drie aanvallend ingestelde spelers mist. Robert Mühren en Paolo Fernandes waren al geblesseerd, Gervane Kastaneer voegde zich afgelopen week bij dat duo. 

No Poll