Barça-interesse in Ajacieden 'serieus': 'Maar dit soort bedragen niet realistisch'

Barça-interesse in Ajacieden 'serieus': 'Maar dit soort bedragen niet realistisch'

20-10-2018 09:55
52

Alle berichten over Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in de Spaanse en vooral Catalaanse media, zijn behoorlijk serieus. Dat stelt journalist Juan Castro van Marca. De Ajacieden worden bijna dagelijks in verband gebracht met een transfer.

"Barcelona houdt beide spelers goed in de gaten. Dat heeft een paar redenen: ze spelen beiden volgens de stijl van Barça, ze zijn jong en ze hebben al de nodige Europese ervaring opgedaan", zegt Castro tegen de NOS. "En Barcelona is dringend op zoek naar een centrale verdediger. De Ligt is een pure centrale verdediger, maar De Jong kan daar ook goed spelen. In het Europese panorama lopen op dit moment niet veel talentvolle centrale verdedigers rond."

Castro plaatst wel een kanttekening bij alle sensationele berichten. Zo zouden de Ajacieden gezamenlijk minstens 130 miljoen moeten opleveren, meldde Sport onlangs. "Sport is eerder een sensatiekrant dan een betrouwbare bron. Dit soort bedragen in de pers zijn op dit moment natuurlijk niet echt realistisch. Het ligt eraan hoe het uiteindelijk loopt en wanneer de spelers uiteindelijk getransfereerd worden."

El Mundo Deportivo repte al van een 'oorlog' tussen de Europese topclubs. "El Mundo Deportivo is in het algemeen een goed geïnformeerde krant, vooral op het gebied van Barcelona", weet Castro. "Tja, is het oorlog... Ook andere grote clubs houden deze spelers natuurlijk in de gaten. Al het nieuws over Barcelona en Real Madrid is groot nieuws in de Spaanse kranten. Maar het is wel bijzonder dat het nu om twee spelers van dezelfde club gaat."