'Blessuregolfje' bij Ajax: 'Kan gebeuren. Het is topsport, we zoeken de grenzen'

'Blessuregolfje' bij Ajax: 'Kan gebeuren. Het is topsport, we zoeken de grenzen'

20-10-2018 11:17
102

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt niet op van de kleine blessuregolf in zijn selectie. Nicolas Tagliafico moet het uitduel met sc Heerenveen overslaan, terwijl Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, Noussair Mazraoui en Carel Eiting nog vraagtekens zijn.

Bovendien moest Lasse Schöne onlangs uit voorzorg één wedstrijd van de Deense nationale ploeg laten schieten. "We doen er alles aan om de fysieke grenzen niet te overschrijden, maar dit kan gebeuren. Overbelasting", vertelt Ten Hag aan Het Parool over de fysieke staat van zijn selectie. "Het is topsport, we zoeken de grenzen."

Dat spelers als Schöne en Tagliafico, afgelopen zomer nog actief op het WK, in deze fase van het seizoen soms een wedstrijdje overslaan, is volgens de trainer onvermijdelijk. "We willen in de laatste maanden van het seizoen, als de prijzen worden verdeeld, het liefst op alle fronten nog in competitie zijn. Je moet dus soms concessies doen."

De Jong en Mazraoui zijn bovendien nog niet toe aan 65 wedstrijden per jaar, vindt Ten Hag. "Daar moet je naartoe groeien, daar moet je lijf aan wennen", aldus de Tukker. "Frenkie was vorig seizoen voor het eerst drie maanden achter elkaar basisspeler, in een periode dat Ajax geen Europees voetbal speelde, en daarna stond hij maanden aan de kant met een enkelblessure. En Nous komt rechtstreeks uit Jong Ajax. Die jongens moeten reuzenstappen maken."

No Poll