Openhartige Seuntjens: 'Mijn broer ging het verkeerde pad op. Contact verbroken'

Openhartige Seuntjens: 'Mijn broer ging het verkeerde pad op. Contact verbroken'

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 11:41za 20-10-2018 om 11:41

Ralf Seuntjens rijdt al jaren in een Volkswagen Polo, loopt meestal rond in een trainingspak en zit politiek gezien 'in het linkse kamp'. The Seun of God is een atypische profvoetballer en beseft dat zelf maar al te goed.

"Met dure kleren heb ik niets. Wat moet ik ermee?", vertelt de aanvaller van VVV-Venlo aan De Limburger. Zijn teamgenoten denken daar anders over, stelt Seuntjens vast. "Als ik hoor wat sommige gasten ervoor betalen, dan denk ik: dit slaat nergens op. Duizend euro voor een Louis Vuitton-tas: ben je gek geworden?"

'Het verkeerde pad op'
Seuntjens spreekt zich in het interview ook uit over de scheiding van zijn ouders. Vader Seuntjens ging het huis uit, waardoor zijn moeder achterbleef met vijf zoons (waaronder AZ'er Mats, red.). "De scheiding heeft diepe wonden geslagen", blikt de openhartige aanvaller terug. Zijn oudste broer is uiteindelijk 'het verkeerde pad' opgegaan. Hij doet dingen die heel ver van me af staan. Ik heb genoeg pogingen ondernomen om hem te helpen, maar op een gegeven moment houdt het op. Ik heb het contact met hem verbroken."

De Seun heeft niet vaak gesproken over zijn moeilijke gezinssituatie, zeker niet met ploeggenoten. "Met één trainer heb ik er ooit over gesproken: Eric Hellemons, destijds mijn trainer bij de A1 van RBC. Voor de rest heb ik het altijd voor mezelf gehouden", aldus Seuntjens. "In de voetballerij heb ik het nooit meegemaakt dat echt over dit soort zaken wordt gesproken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws