Van Wijk 'lijfelijk bedreigd' door omstreden Bayat: Hij zou me kapotmaken

Van Wijk 'lijfelijk bedreigd' door omstreden Bayat: "Hij zou me kapotmaken"

20-10-2018 11:56
8

Dennis van Wijk heeft tijdens zijn trainerscarrière regelmatig te maken gehad met de omstreden voetbalmakelaar Mogi Bayat. De geboren Iraniër is één van de sleutelfiguren in de veelbesproken operatie Propere Handen.

De Amsterdamse trainer leerde Bayat kennen in 2011, toen hij trainer was van RAEC Mons. Daar werd hij ontslagen, waarna hij in het naburige Charleroi aan de slag ging. "Toen heb ik Bayat gezegd dat ik ervoor zou zorgen dat de andere club zou promoveren, uit venijnigheid. En we zijn ook kampioen geworden. Sindsdien waren we in oorlog", vertelt hij in het programma Kick-Off op Play Sports.

Bayat kon dit niet verkroppen. "Toen heeft hij me lijfelijk bedreigd. Hij zou me kapotmaken en dit en dat. Hij zou mijn carrière dwarsbomen. Ik heb gezegd dat ik daar niet van onder de indruk was."

De oud-trainer van Willem II zag echter een transfer naar het Franse Sochaux door toedoen van Bayat in rook opgaan. "Ik was daar bijna helemaal rond mee, het ging alleen maar om details. Maar op een gegeven moment is dat geblokkeerd. Een trainer uit de stal van Bayat, Albert Cartier, werd daar trainer. Dit bewijst wel hoe machtig Bayat is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s