Voormalige groeibriljant van AC Milan belandt bij Heracles: Voetbal is crazy

Voormalige groeibriljant van AC Milan belandt bij Heracles: "Voetbal is crazy"

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 13:06za 20-10-2018 om 13:06

Alexander Merkel heeft op 26-jarige leeftijd al een bijzondere carrière achter de rug. De Kazak met Duitse roots gold bij AC Milan als groot talent, maar speelt anno 2018 bij Heracles Almelo.

Tussendoor kwam hij uit voor clubs als Watford, AC Pisa, Grasshoppers en Admira Wacker. "Voetbal is crazy", vat Merkel zijn reis door Europa samen in gesprek met TC/Tubantia. Op zijn zestiende ging hij in het jeugdinternaat van AC Milan wonen. "Er wachtte thuis geen familie meer op me en er waren geen vrienden. Dat zijn de offers die je brengt. Ik was de enige Duitser in de jeugd bij Milan en praatte in het begin amper."

Merkel zette echter door en maakte in december 2010 zijn debuut namens de Rossoneri, in het verloren Champions League-duel tegen Ajax. "Ik stond daar niet bij stil, dacht vooral: cool, ik mag spelen", blikt hij terug. Nostaligsche gevoelens bewaart Merkel niet aan zijn eerste profwedstrijd. "Ik kijk er niet vaak op terug, het is geweest. Wat ik heel graag wil, is het nog een keer meemaken."

Na enkele ongelukkige keuzes, bij onder meer het VfL Bochum van Gertjan Verbeek, dreigde zijn carrière in het slop te raken. Merkel is zich echter aan het oprichten in 'happy place' Almelo. "Big, big, big thanks to Frank Wormuth", prijst hij zijn trainer. "Om verder te komen als voetballer, heb je een trainer nodig die je echt wil. Ik groei van vertrouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws