Ajax stuurde Bergwijn weg: vader irriteerde jeugdtrainer met witte zakdoek

Ajax stuurde Bergwijn weg: vader irriteerde jeugdtrainer met witte zakdoek

20-10-2018 14:19
119

Kersvers Oranje-international Steven Bergwijn maakt furore bij PSV, nadat hij zijn jeugdopleiding begon bij Ajax. De buitenspeler moest de Amsterdammers op dertienjarige leeftijd verlaten, waarna hij werd opgepikt door PSV.

Een incident tijdens een jeugdtoernooi in Zweden lag hieraan ten grondslag, onthult Henk Spaan in zijn boek Nouri, de belofte. Bergwijn gold samen met Nouri als een grote belofte, maar werd in Zweden op de bank gezet door jeugdtrainer Orlando Trustfull. De vader van Bergwijn begon vervolgens met een witte zakdoek te zwaaien, tot grote woede van Trustfull.

Bergwijn werd vervolgens weggestuurd, tot groot onbegrip van voormalig jeugdtrainer Hans Bergsma. De vader van AZ-verdediger Léon Bergsma noemt de beslissing van Trustfull en toenmalig hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink 'een grote fout'. "Ten slotte heeft PSV niet eens een vergoeding hoeven betalen, ze lieten Stevie zomaar gaan. Ik vond het verschrikkelijk", aldus Bergsma in het boek van Spaan, geciteerd door Ajax Showtime.

Ook Feyenoord in de markt
Feyenoord heeft ook nog een poging gewaagd voor Bergwijn, lieten Wilfred Genee en Valentijn Driessen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. Club en speler konden het niet eens worden over de reiskostenvergoeding. "En ze konden hem natuurlijk niet met dat Feyenoord-busje in Amsterdam ophalen. Als je daarmee door de Jordaan rijdt, ligt die zo in de gracht", aldus Driessen.

Lees ook: Spaan schrijft boek over Nouri: 'Twee passes op de stropdas van Kluivert'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s