Dramatische middag voor Real Madrid: negatief clubrecord en opnieuw een nederlaag

20-10-2018 14:55
66

De gifbeker voor Real Madrid is nog altijd niet leeg. De regerend Champions League-winnaar ging zaterdagmiddag thuis onderuit tegen middenmoter Levante en heeft een negatief clubrecord verbroken.

De Madrilenen trapten om 13.00 uur af, in de wetenschap dat de vorige vier wedstrijden geen overwinning én geen doelpunt hadden opgeleverd. De start tegen Levante was desastreus. Na drie minuten spelen ontsnapte spits José Luis Morales aan de aandacht van Raphael Varane en omspeelde hij Thibaut Courtois: 0-1. Nog binnen het kwartier hadden Las Granotas de marge verdubbeld. Aanvoerder Roger Marti mocht een strafschop nemen en hield zijn zenuwen in bedwang.

De gastheren leken vroeg in de wedstrijd weer terug in de race te komen. Nadat Sergio Ramos de lat raakte, werkte Marco Asensio de rebound binnen. Hij deed dat echter in buitenspelpositie en de goal werd afgekeurd door de videoarbitrage. De aansluitingstreffer viel pas een kwartier voor tijd: Marcelo kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en joeg hem in de bovenhoek. Op dat moment had De Koninklijke al ruim zeven uur niet gescoord in officiële wedstrijden, een nieuw clubrecord.

Real Madrid bleef jagen op de 2-2 en was een aantal keer dichtbij. Karim Benzema raakte de paal en Mariano Diaz zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Levante overleefde echter vier minuten aan blessuretijd en stuntte in de Spaanse hoofdstad. Real Madrid slikte de derde competitienederlaag van het seizoen en staat drie punten achter de verrassende koploper Alavés. FC Barcelona, Sevilla en Atlético Madrid kunnen later op de zaterdag nog uitlopen op De Koninklijke