Die clubs kopen altijd de beste spelers van clubs als Ajax en Benfica

"Die clubs kopen altijd de beste spelers van clubs als Ajax en Benfica"

20-10-2018 16:07
27

Het huidige Ajax is het beste Ajax van het afgelopen decennium, stelt Pierre van Hooijdonk. Van Hooijdonk laat op de clubsite van Benfica zijn licht schijnen over de aankomende Champions League-wedstrijd tussen de ploegen. Hij is onder de indruk van beide teams.

Van Hooijdonk speelde van 2000 tot 2001 voor Benfica. "Ajax heeft een erg goed team, het beste team van het afgelopen decennium", aldus Van Hooijdonk. "Benfica is nog steeds sterk, maar op basis van wat ik tot nu toe heb gezien, denk ik dat ze de afgelopen jaren betere teams hadden."

Van Hooijdonk is onder de indruk van wat Ajax op het veld heeft staan. "Ze hebben een paar jonge spelers met weinig ervaring, maar de balans is goed met ervaren spelers als Schöne, Ziyech, Tadic, Huntelaar..Ze hebben ook jongelingen als De Ligt, Frenkie de Jong, Neres, Dolberg. Ze hebben een goed team, net als Bayern München."

Van Hooijdonk probeert in te schatten hoe groot de kloof tussen Ajax, Benfica en de rest van de Europese clubs is. "Zoals de Nederlandse teams, zitten ook de Portugese teams op een ander niveau. Zelden winnen ze de competitie. De titelkandidaten zijn Manchester City, Bayern, FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus."

"Die clubs kopen altijd de beste spelers van clubs als Ajax en Benfica. Ze halen altijd de kwartfinale en het is moeilijk voor Ajax en Benfica om zich daartussen te voegen."