Excelsior verrast en verslaat Vitesse na interlandonderbreking

20-10-2018 20:24
39

Vitesse is tegen de derde nederlaag van het seizoen aangelopen. In Kralingen werd er verrassend verloren van Excelsior: 2-0.

De openingsfase was weinig opwindend, al kregen beide ploegen wat kansjes. Navarone Foor en Ryan Koolwijk schoten net naast. Daarna was er maar een ploeg die op voorsprong verdiende te komen en dat was Excelsior. Meerdere keren leken de Kralingers voor de 1-0 te zorgen, maar die treffer viel pas vijf minuten voor rust. Jeffry Fortes leek Eduardo met een vrije trap te verschalken, maar het eigen doelpunt kwam op naam van Max Clark.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Vitesse kwam getergd uit de kleedkamer en kreeg via onder meer Bryan Linssen op de gelijkmaker. Excelsior leek er niet meer uit te kunnen komen en moest het initiatief laten aan Vitesse. Na goede mogelijkheden van Clark en weer Linssen besliste Excelsior de wedstrijd. Een afgeslagen bal werd door Jurgen Mattheij benut: 2-0.

Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Vitesse probeerde er nog iets van te maken, maar creërde geen grote kansen meer om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. Dat veranderde in de laatste minuut, toen Vitesse een strafschop kreeg en Excelsior-doelman Sonny Stevens Roy Beerens naar de grond haalde en met rood moest vertrekken. Invaller Alessandro Damen ontpopte zich tot held van Excelsior en keerde de strafschop van Oussama Darfalou.

Niet veel later floot de scheidsrechter af. Vitesse speelt volgende week thuis tegen Fortuna Sittard. Excelsior treft De Graafschap.