Van Bommel trapt op PSV-rem: Dan eindig je op 102 punten

Van Bommel trapt op PSV-rem: "Dan eindig je op 102 punten"

20-10-2018 21:43
108

Mark van Bommel is een tevreden trainer na de 6-0 overwinning op FC Emmen. Niet alleen pakte PSV opnieuw drie punten, Van Bommel is met negen zeges op rij de best debuterende trainer in de geschiedenis van de club.

"Dit kun je niet volhouden. Dan eindig je op 102 punten en ik weet niet hoeveel goals", relativeert Van Bommel tegenover FOX Sports. "Wat ik het mooiste van de avond vond: we stonden met 6-0 voor en Emmen gaf een voorzet. Angelino maakte een sliding om ten koste van alles een tegengoal te voorkomen. Ook al sta je met 6-0 voor in de 89e minuut, die bal mag er niet in."

Dat Van Bommel de best debuterende coach is, doet hem weinig. "Dat zijn leuke records, maar ja.. Dit is een mooi begin. Als je van tevoren zegt: Mark, je begint bij PSV en wint negen keer op rij, dan teken je daarvoor. Maar ik ben er hartstikke blij mee."

Van Bommel legt de keuze om Denzel Dumfries te wisselen uit. "Hij heeft ook een zware wedstrijd gespeeld bij het Nederlands elftal. Uit eigen ervaring weet ik dat je veel indrukken krijgt. Het is een andere intensiteit. Hij was er voor de eerste keer bij en speelde tegen Duitsland negentig minuten en tegen België 45 minuten. Als je dan zo'n wedstrijd hebt als deze, kun je hem rust geven. We spelen woensdag tegen Tottenham Hotspur."