FC Utrecht verslaat AZ door eigen goal van schlemiel Van Rhijn

20-10-2018 22:40
49

FC Utrecht heeft in extremis een knappe zege geboekt op AZ. De wedstrijd leek te eindigen in 1-1, maar in de slotfase maakte Ricardo van Rhijn een eigen doelpunt.

AZ kwam al vroeg op voorsprong in de Galgenwaard. Na twee minuten schoot Bjorn Johnsen raak na een voorzet van Thomas Ouwejan. De goal leek af te worden gekeurd, maar de VAR overrulede de grensrechter: 0-1. Ook na de treffer maakte AZ de dienst uit in Utrecht, al maakte dat weinig verschil. Na wat tactische omzettingen van Dick Advocaat begon Utrecht te voetballen.

Dat leverde na 36 minuten de gelijkmaker op. Gyrano Kerk speelde zijn tegenstander uit, gaf de bal voor, waarna Urby Emanuelson de bal binnen kon glijden: 1-1. Daarna leek Utrecht op voorsprong te komen, maar voormalig AZ-speler Joris van Overeem zag zijn schot gekeerd worden door Marco Bizot.

De tweede helft was bijzonder spannend. Simon Gustafson stond oog-in-oog met Bizot, maar weigerde te scoren. Daarna was AZ dicht bij een treffer. De Alkmaarders maakten daarna de dienst uit. Daarna nam de storm van AZ af en ging het duel weer gelijk op.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase trok Utrecht de zege naar zich toe. Nadat Pantelis Hatziadiakos verzuimde om AZ op voorsprong te zetten, schoot zijn collega Ricardo van Rhijn de bal in eigen doel. De verdediger werd vervangen door Dorin Rotariu, die een remise uit het vuur moest zien te slepen.