VVV-Venlo klimt naar vijfde plek door eerste Eredivisie-doelpunt van spits

VVV-Venlo klimt naar vijfde plek door eerste Eredivisie-doelpunt van spits

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 16:24zo 21-10-2018 om 16:24

VVV-Venlo blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. Zondagmiddag werd ADO Den Haag aan de kant gezet door de ploeg van trainer Maurice Steijn: 2-0. VVV klimt daardoor naar de vijfde plek.

Het eerste doelpunt in De Koel viel al na twee minuten. Peniel Mlapa werd in het strafschopgebied gevloerd door ADO-doelman Indy Groothuizen en ging vervolgens zelf achter de bal staan. De Duitse spits faalde niet: 1-0. Het was zijn allereerste doelpunt in de Eredivisie.

VVV bleef in eigen huis de bovenliggende partij en kreeg op slag van rust dé kans om de score uit te bouwen. Een schot van Patrick Joosten belandde op de paal. In de tweede helft kroop ADO wat meer uit zijn schulp, maar VVV-doelman Lars Unnerstall werd nauwelijks getest. Aan de andere kant kopte Aaron Meijers een bal van de lijn.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing in Venlo. Na een ouderwetse scrimmage voor het doel van ADO hield invaller Jay-Roy Grot het hoofd koel: 2-0. Door de overwinning klimt VVV naar de vijfde plaats in de Eredivisie met veertien punten uit negen wedstrijden. ADO heeft er drie minder en staat tiende.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws