Falende Padt door het stof in kleedkamer en voor de camera: Ik ben de schlemiel

Falende Padt door het stof in kleedkamer en voor de camera: "Ik ben de schlemiel"

21-10-2018 17:40
24

Sergio Padt heeft zondagmiddag, na afloop van Heracles Almelo - FC Groningen (4-1), zijn excuses aangeboden in de kleedkamer van zijn ploeg. De goalie van Groningen ging gruwelijk in de fout bij de 2-1 van Heracles. 

Padt liet een voorzet door zijn handen en benen glippen. Adrian Dalmau kon daarna simpel binnentikken. "Ik neem het mezelf heel erg kwalijk. Het was een heel grote fout", aldus de sluitpost in gesprek met FOX Sports. "Ik heb mijn excuses aangeboden in de kleedkamer. Ik voel me daar ontzettend slecht bij. Ik ben keeper geworden om punten te pakken. Ik ben nu de schlemiel, dan moet je ook op de blaren zitten."

De keeper vindt het 'makkelijk' om te suggeren dat de heisa rondom zijn persoon - Padt raakte afgelopen maand betrokken bij een treinincident en verbleef een nacht in de cel - invloed heeft op zijn prestatie binnen de lijnen. "Het is vier weken geleden gebeurd. In de tussentijd zijn er wedstrijden gespeeld. In Den Haag speelde ik een goede wedstrijd, tegen Utrecht."

"Het is makkelijk om dingen terug te halen als iemand een fout maakt. Ik ben 28 jaar, ik zal nog wel een keer een fout maken. Wordt dit er dan weer bijgehaald? Dat heeft geen nut. (...) Dit is een fout, een goeie ook.