Gullit pessimistisch: 'Hij was nog Oranje-international toen hij bij Ajax zat'

Gullit pessimistisch: 'Hij was nog Oranje-international toen hij bij Ajax zat'

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 19:56zo 21-10-2018 om 19:56

Ruud Gullit zet grote vraagtekens bij de keuze van Justin Kluivert om Ajax deze zomer te verlaten voor AS Roma. De aanvaller (19) is zijn plek in Oranje kwijtgeraakt.

"Ik betwijfel of hij de juiste keuze heeft gemaakt door naar Rome te vertrekken", zegt Gullit bij beIN Sports. "Hij zit nu bij een grote club, maar speelt niet en schippert tussen bank en basis. Kluivert zat nog bij het Nederlands elftal toen hij bij Ajax zat en nu is hij speler van Jong Oranje. Dat komt doordat hij niet meer regelmatig speelt."

Gullit denkt niet dat Kluivert zich op korte termijn weet terug te knokken in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Het ergste is nog: nu komen er nieuwe spelers bij Oranje. Ze hebben denk ik vier spelers op zijn positie geprobeerd en die doen het allemaal goed. We moeten afwachten of hij de juiste beslissing heeft genomen."

Koeman selecteerde voor de laatste interlandperiode onder meer Ryan Babel, Steven Bergwijn en Arnaut Danjuma Groeneveld, die allemaal op de linksbuitenpositie uit de voeten kunnen. Kluivert deed zaterdag als invaller een half uur mee bij AS Roma en ging met 0-2 onderuit tegen SPAL.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws