'Qua fitheid zit PSV dichtbij de Bundesliga. Er wordt niet meer gejammerd'

'Qua fitheid zit PSV dichtbij de Bundesliga. Er wordt niet meer gejammerd'

Gepubliceerd: woensdag 24 oktober 2018 om 12:50wo 24-10-2018 om 12:50

PSV-verdediger Daniel Schwaab dwingt in Eindhoven veel respect af met zijn mentaliteit. De Duitse routinier is een trouwe bezoeker van het krachthonk, drinkt elke dag proteïneshakes en wordt gezien als de grootste modelprof van de selectie.

Een spierbundel is Schwaab echter niet. "Tja, de genen! Mijn genen zitten tegen!", lacht hij in gesprek met De Volkskrant. De voormalig Duits jeugdinternational beseft dat hij niet de fysieke eigenschappen beschikt die anno 2018 van een topverdediger worden gevraagd. "Ik zal nooit het lijf van Hummels of Boateng krijgen. Ik ben krachtig, maar voor de internationale top moet je nog iets groter en wendbaarder zijn."

Andere mentaliteit
Schwaab stelt tot zijn tevredenheid vast dat meerdere PSV'ers zijn voorbeeld volgen. "We hebben een andere mentaliteit gekregen. Die klopte niet echt in mijn eerste seizoen (2016/2017, red.)", aldus de dertigjarige stopper. "Kijk, als de leiders klagen over trainingsarbeid of wat dan ook, dan klagen er altijd spelers mee. Als de leiders niet klagen, kom je op een hoger niveau, want dan trek je iedereen mee, dus ook spelers die het verschil maken als Pereiro, Bergwijn en Lozano."

De Duitser ziet dat PSV een stuk fitter is dan in de voorgaande seizoenen. "Qua fitheid zitten we dichtbij de Bundesliga, ook dankzij Mark van Bommel en Egid Kiesouw (de fysieke trainer, red.) die ervaring hebben in Duitsland", constateert Schwaab. "Er wordt niet meer gejammerd, er wordt gas gegeven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws