Van Bronckhorst blikt vooruit op Klassieker: 'Zoveel meer dan alleen drie punten'

Van Bronckhorst blikt vooruit op Klassieker: 'Zoveel meer dan alleen drie punten'

25-10-2018 14:25
26

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst stelt dat hij zijn ploeg niet anders voorbereidt op de Klassieker dan op een andere wedstrijd. Wel erkent de oefenmeester dat de wedstrijd tegen Ajax 'veel meer is dan alleen drie punten' en trekt de vergelijking met El Clásico en The Old Firm.

"De aanloop naar deze wedstirjd is altijd anders dan andere wedstrijden. Je voelt en ziet dat het leeft en dat het een belangrijke wedstrijd is voor beide", verklaart Van Bronckhorst tegenover Feyenoord TV. Toch verandert aan de voorbereiding van de huidige nummer drie van de Eredivisie niets. "Natuurlijk is het een speciale wedstrijd, maar qua voorbereiding niet."

Zelf maakte Van Bronckhorst meerdere derby's en Klassiekers mee. "Het is bijzonder omdat het een beladen wedstrijd is tegen de aartsrivaal. In mijn carrière heb ik veel derby's en klassiekers kunnen spelen, zoals Barça - Real en Celtic - Rangers." Volgens Van Bronckhorst hoort Ajax - Feyenoord ook in dat rijtje. "Zeker. Het is zoveel meer dan alleen de drie punten. Dat merk je en dan begrijp en voel je ook dat dit een wedstrijd is die anders is dan anderen."

Van Bronckhorst erkent dat het een zware dobber wordt, Feyenoord won de afgelopen jaren niet in Amsterdam. "Maar uiteindelijk zegt dat niks over het reusltaat zondag. We kunnen de statistieken veranderen en daar zullen we alle energie in stoppen."