Viergever houdt vertrouwen en wijst op oude ploeg: 'Lieten het tegen Bayern zien'

Viergever houdt vertrouwen en wijst op oude ploeg: 'Lieten het tegen Bayern zien'

25-10-2018 16:10
77

Volgens Nick Viergever is er voor PSV nog niets verloren in Europa. De verdediger denkt dat de Eindhovenaren wel degelijk resultaat kunnen boeken in het miljardenbal en wijst daarbij naar Ajax.

PSV heeft na drie groepswedstrijden pas één punt vergaard en heeft een klein wonder nodig om na de winterstop nog actief te zijn in Europees verband. "Het is een uitdaging om toch te overwinteren en Ajax heeft tegen Bayern laten zien dat er ook tegen de allerbeste ploegen kansen liggen", legt Viergever na de wedstrijd tegen Tottenham (2-2) uit aan ELF Voetbal. "Dat gold ook voor ons tegen Inter. Als we in onszelf geloven en doen wat van ons gevraagd wordt, is resultaat wel degelijk mogelijk."

De verdediger zag vanaf de bank hoe zijn oude ploeg in de slotfase Benfica versloeg. "Het was een mooie wedstrijd met een mooi einde. Hartstikke leuk voor ze en goed voor het Nederlands voetbal. Vergis je niet, Benfica is ook een wereldploeg."

"De loting is allesbepalend", nuanceert Viergever. "In ons geval is die zwaarder dan bij Ajax. Maar goed, dat wisten we op voorhand. We zijn nog in de race en dat gevoel moeten we vasthouden."