Afgang dreigt voor Strootman en Marseille, Promes maakt één van de zes goals

25-10-2018 22:55
23

Olympique Marseille haalde vorig seizoen de finale van de Europa League, maar dreigt een paar maanden later te stranden in de groepsfase. De ploeg van Kevin Strootman moest in het eigen Stade Vélodrome het onderspit delven tegen SS Lazio.

L'OM liep na tien minuten al achter de feiten aan: verdediger Wallace troefde na een corner de te laat uitgekomen Steve Mandanda af en kopte de 0-1 binnen. De thuisploeg kon geen vuist maken en moest na rust een tweede tegentreffer incasseren. Dimitri Payet raakte de bal kwijt, Lazio counterde razendsnel en Ciro Immobile vond Felipe Caicedo met een steekpass: 0-2. Payet scoorde nog tegen het een heerlijke vrije trap, maar invaller Adam Marusic zorgde in de extra tijd voor 1-3.

Lazio heeft nu zes punten en staat op een tweede plek in Poule H. Koploper Eintracht Frankfurt, met Jonathan de Guzman en zonder de geschorste Jetro Willems, won thuis tegen Apollon Limasol ook zijn derde poulewedstrijd. Twee voormalig Eredivisie-spelers zorgden voor rust al voor een veilige marge. Filip Kostic (ex-FC Groningen) profiteerde van een afgrijselijke blunder van doelman Bruno Vale en Sébastien Haller (ex-FC Utrecht) kopte de 2-0 binnen.

Sevilla-Akhisarspor
Quincy Promes beleefde in Zuid-Spanje een feestelijke avond. Sevilla had geen enkel probleem met het Turkse Akhisarspor en scoorde liefst zes keer. Promes leek de 3-0 voor zijn rekening te nemen, maar doelman Milan Lukac promoveerde zijn fraaie omhaal tot een eigen doelpunt. Na rust maakte de Oranje-international wél de vijfde treffer, na een fraaie individuele actie en een bekeken schot in de verre hoek. Roque Mesa, Pablo Sarabia, Luis Muriel en Gabriel Mercado verzorgden de overige treffers.

Ook bij Standard Luik-FK Krasnodar kwam een oude Eredivisie-bekende tot scoren. Voormalig AZ-spits Ari zette de Russen vlak voor rust op voorsprong, maar Renaud Emond verzorgde de gelijkmaker met een fantastische volley van afstand. Het leek bij 1-1 te blijven, maar Kostas Laifis zorgde in extremis voor feest in Stade Sclessin. Sevilla, Standard en FK Krasnodar staan met elk zes punten alledrie bovenaan Poule J.

Chelsea-BATE Borisov
Chelsea is in de Premier League nog ongeslagen en wint ook in Poule L van de Europa League zijn wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen BATE Borisov leverde een probleemloze overwinning op. Ruben Loftus-Cheek scoorde twee keer in de eerste acht minuten en maakte in de tweede helft zijn hattrick vol. Alyaksey Rios redde de eer.

Achter het ongenaakbare Chelsea staan drie ploegen met drie punten. Het Hongaarse MOL Vidi FC verraste PAOK Saloniki in eigen huis. Routinier Szabolcs Huszti tikte de 0-1 binnen en de Kaapverdische linksback Stopira legde de 0-2 eindstand vast.