'Amerikanen laten oog vallen op Eredivisie en benaderen Pierie'

'Amerikanen laten oog vallen op Eredivisie en benaderen Pierie'

26-10-2018 07:33
26

Amerika is druk bezig met het scouten van jong talent en heeft het oog onder meer laten vallen op de Eredivisie. De voetbalbond hoopt dat Kik Pierie bereid is om zijn interlands voor Amerika te spelen.

Dat meldt The Athletic in Amerika. Het contact met Pierie is volgens The Athletic al een paar maanden geleden gelegd. De verdediger van sc Heerenveen mag zijn interlands voor Amerika spelen, omdat hij geboren is in Boston. Als Pierie besluit op het aanbod in te gaan, moet hij zich bij de FIFA laten overschrijven. In de toekomst kan hij dan geen interlands meer voor Oranje spelen. 

Wedden

Meer odds

Pierie speelt bij Heerenveen in het hart van de verdediging, maar kan ook als linksback uit de voeten. Juist op die positie zoekt Amerika spelers. De bond heeft nog geen coach aangesteld, maar een nieuwe trainer zou Pierie kunnen overtuigen om de overstap te maken.

Pierie werd op 20 juli 2000 geboren in Boston. Zijn vader was chirurg in het ziekenhuis van de Harvard University. Na een jaar vertrok hij naar Nederland. Sinds 2006 speelt Pierie in de jeugdopleiding van Heerenveen. De achttienjarige verdediger zit momenteel in de selectie van Oranje O19. In totaal heeft hij veertien jeugdinterlands achter zijn naam staan.