'Noodlijdend NAC heeft acht ton nodig voor nieuwe deal met Man City'

'Noodlijdend NAC heeft acht ton nodig voor nieuwe deal met Man City'

26-10-2018 07:54
61

Het is de bedoeling dat Mitchell van der Gaag, Pierre van Hooijdonk en Tim Gilissen vanaf volgende week deel uitmaken van het nieuwe technisch hart van NAC Breda. Dat meldt BN DeStem vrijdag. Van Hooijdonk lijkt dus niet de nieuwe technisch directeur van NAC te worden.

Dat Van der Gaag, Van Hooijdonk en Gilissen (manager jeugdopleiding) plaatsnemen in het technisch hart van NAC, is nog geen zekerheidje, maar als de laatste gesprekken goed verlopen gaat dat wel gebeuren. Van Hooijdonk was in beeld om Hans Smulders op te volgen, maar voegt zich in plaats daarvan bij het technische orgaan.

Van der Gaag (foto) krijgt van de aandeelhouders de verantwoordelijkheid om mee te denken over het toekomstig beleid. Dat is een extra teken dat hij niet ter discussie staat in Breda. 'Na het weekeinde zal NAC de samenstelling ervan officieel bekendmaken', schrijft BN DeStem.

BN DeStem schrijft dat er op korte termijn prioriteit wordt gegeven aan de komst van nieuwe spelers. Grootaandeelhouder Wim van Aalst reist binnenkort met leden van het technisch hart af naar Manchester, waar er met Manchester City gesproken gaat worden over het overnemen van spelers. NAC hoopt spelers te kunnen krijgen die direct beschikbaar zijn. Versterking in de verdediging heeft de prioriteit. 

Naar verwachting heeft NAC zes tot acht ton nodig om de versterkingen binnen te halen en een grotere kans te maken op handhaving. De club heeft geen geld meer omdat Smulders 'zonder tegenspraak' het spelersbudget van drie miljoen heeft opgemaakt. Er wordt daarom een beroep gedaan op de grootaandeelhouders.