Niet PSV of Feyenoord, maar Ajax: Die club gaf ons écht het beste gevoel

Niet PSV of Feyenoord, maar Ajax: "Die club gaf ons écht het beste gevoel"

26-10-2018 10:12
63

Sparta heeft naast Ajax ook gesproken met vertegenwoordigers van Feyenoord en PSV over een samenwerking in de jeugdopleiding. De keuze viel uiteindelijk op de Amsterdamse club, tot tevredenheid van algemeen directeur Manfred Laros.

Sparta kiest uitsluitend voor Ajax. "Want Ajax wil ons verder helpen en wij kunnen Ajax helpen", zegt Laros in het Algemeen Dagblad. "Die club gaf ons écht het beste gevoel. Lopen er uitzonderlijke talenten rond, dan kunnen wij die toch nauwelijks behouden voor Sparta."

De directeur van de Kasteelheren ziet de samenwerking met Ajax als een stimulans voor de hele jeugdopleiding. "Spelers weten nu dus dat Ajax ze intensief zal volgen. Als een speler van Sparta niet in beeld is bij Ajax, is hij gewoon niet goed genoeg voor dat niveau."

Ajax investeert de komende drie jaar twee miljoen euro in de jeugdopleiding van Sparta. Donderdag werd bekend dat beide clubs gaan samenwerken. De Amsterdamse club ziet Sparta als een belangrijk opleidinginstituut en krijgt voorrang bij Sparta-talenten.