Twijfels over samenwerking: 'Dan gaan ze echt niet naar Ajax, maar naar Feyenoord'

Twijfels over samenwerking: 'Dan gaan ze echt niet naar Ajax, maar naar Feyenoord'

26-10-2018 21:38
38

Cor Pot plaatst vraagtekens bij de samenwerking tussen Sparta en Ajax in de jeugdopleiding. De trainer denkt dat Feyenoord een kans heeft laten liggen.

"Het verbaasde mij eerlijk gezegd. Ik wist dat Ajax vrij populair is bij Sparta. Maar ik vind de manier waarop het gegaan is en hoe het in de media is gebracht wel een beetje provocerend en niet heel erg verstandig", zegt Pot bij RTV Rijnmond. Hij zag dat het nieuws naar buiten kwam in de week van de Klassieker. "Dat is één. Ten tweede zou ik het nooit op deze manier naar buiten gebracht hebben. Ik vind dat een fout van Sparta."

"Maar ik vind het ook een fout van Feyenoord dat ze niet geprobeerd hebben om met Sparta een samenwerking aan te gaan", vervolgt Pot. "Ik roep al jaren: Feyenoord, Sparta en Excelsior moeten eigenlijk een groot instituut hebben in Rotterdam. Feyenoord is dan de grootste club en maakt aanspraak op de beste spelers. Sparta is dan nummer twee, of Excelsior op dit moment."

RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel stelt dat er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd. "Sparta is ook naar Feyenoord en naar PSV geweest met dat voorstel. Ajax heeft uiteindelijk het beste voorstel gedaan." Pot twijfelt desondanks aan de samenwerking. "Als die spelers goed zijn en uit Rotterdam komen en Feyenoord komt, dan gaan ze echt niet naar Ajax. Dan gaan ze naar Feyenoord."

Lees ookOvermars blij met deal van twee miljoen: "Niet bestelen, maar juist belonen"
Lees ookNiet PSV of Feyenoord, maar Ajax: "Die club gaf ons écht het beste gevoel"