Heerenveen-middenvelder kondigt vertrek aan: 'De kans is erg klein'

Heerenveen-middenvelder kondigt vertrek aan: 'De kans is erg klein'

Gepubliceerd: zaterdag 27 oktober 2018 om 10:50za 27-10-2018 om 10:50

Pelle van Amersfoort (links op de foto) is nagenoeg zeker aan zijn laatste seizoen in dienst van sc Heerenveen bezig. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde vorig seizoen nog regelmatig, maar staat in de huidige voetbaljaargang op slechts 49 Eredivisie-minuten verspreid over vijf wedstrijden.

De geboren Noord-Hollander beschikt bovendien over een aflopend contract. Mocht Heerenveen van plan zijn om deze verbintenis te verlengen, dan maakt het weinig kans. "Dan kijk ik wat de voorwaarden zijn, maar de kans dat ik dan teken is heel erg klein", vertelt Van Amersfoort aan de Leeuwarder Courant.

Afgelopen zomer had de Jong Oranje-international al kunnen vertrekken: het Engelse Sheffield Wednesday toonde belangstelling, maar Heerenveen wilde niet meewerken aan een transfer. De club had niet voldoende budget om een eventuele vervanger te halen. "Dan dacht ik: waarom laten ze me niet gaan?", toont Van Amersfoort weinig begrip voor deze situatie. "Afgelopen zomer had de club nog wat aan me kunnen verdienen. Na dit seizoen ben ik transfervrij. Maar Heerenveen is de baas en heeft anders bepaald."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Van Amersfoort voor elke Eredivisie-club een aanwinst zijn?

Ja
48%
Nee
52%
(962 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws